Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size selen verecektir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın yakışır standartlara ve yönetmeliklere munis olup olmadığını tespit etmek dâhilin kimlik ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları gibi değildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile çatı deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Binanın dâhilinden kötüya sağlıklı inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok sık mukabillaşılan yangın merdivenleridir.

Pekâlâ yangına dayanıklı ahşap kapı ne denli müddet alevlerin ve kötüın yayılmasını engelliyor?

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve sarsıntı afetlerinde de en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların emanetını kurtardığında henüz uz anlaşılacaktır.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir bekçi da, kaliteli bir yangın kapısının daha mualla bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede henüz hesaplı olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın sırasında daha Yangın Çıkış Kapısı uzun süre dayanır ve daha az onarım gerektirir.

Adida en birinci sınıf ve hoş layihamlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite organizasyonlar aracılığıyla test edilmiş ve onaylanmıştır.

Belirtilen bu zaman dilimleri bir kapının yangına ne kadar süre dayanacağını deyiş etmektedir. Lakin bu mevzuda titiz sürdürmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 zaman de dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) yapı taşı amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide dokumalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların öteki katlara intikalini dikilmek veya olanaklı evetğu derece geciktirmektir.

Report this wiki page